Over de kartbaan

Indoor kartbaan Powerarea

Een spectaculaire indoor kartbaan voor ervaren en onervaren karters!

Powerarea heeft een indoor kartbaan met een lengte van circa 1.000 meter. Aan het ontwerp van de baan is veel tijd en aandacht besteed. Zo bestaat de indoor kartbaan uit unieke bochten, rechte baandelen, twee verdiepingen en een tunnel.

Highlights
 • Baanlengte van +/- 1.000 mtr.
 • 2 Verdiepingen & tunnel
 • Elektrische karts
 • Karten voor kids vanaf 6 jaar en 1,20 mtr.
 • Gratis gebruik van een leenhelm

Over de kartbaan

Alles wat je moet weten over de indoor kartbaan van Powerarea

Onze baan-marshall instrueert vooraf over de bediening van de karts en de regels op de indoor kartbaan. Daarnaast neemt deze de nodige veiligheidsmaatregelen op de baan. Voor spectaculair en veilig rijplezier is het uiterst belangrijk dat alle coureurs zich houden aan de regels! Het niet opvolgen van deze regels kan tot verwijdering van de indoor kartbaan leiden, zonder teruggaven van geld!

Volg de instructies

Volg de instructies van de baan-marshalls en blijf in de kart zitten, totdat de marshall aangeeft dat je uit mag stappen. Dit geldt zowel op de kartbaan als in de pit.

Veilig rijgedrag

Gevaarlijke rijstijlen en opzettelijke botsingen zijn ten strengste verboden!

Kleding

Stevig en gesloten schoeisel is verplicht (Slippers en overig open schoeisel zijn niet toegestaan). Sjaals, halsdoeken en stropdassen zijn niet toegestaan tijdens het karten. Personen met lang haar moet deze zo kort en stevig mogelijk vastmaken

Veiligheidsmiddelen

Het dragen van de veiligheidsgordel en -helm is verplicht

Powerarea heeft een indoor kartbaan met een lengte van circa 1.000 meter. Aan het ontwerp van de baan is veel tijd en aandacht besteed. Zo bestaat de baan uit unieke bochten, rechte baandelen, twee verdiepingen en een tunnel. Een spectaculaire indoor kartbaan met voldoende uitdaging voor zowel de ervaren als beginnende karter!

 • Baanlengte van +/- 1.000 mtr.
 • 2 Verdiepingen & tunnel
 • Karten voor kids vanaf 6 jaar en 1,20 mtr.

Bij Powerarea rijden we met elektrische karts. We hebben 6 kinderkarts en 38 volwassenen karts. Uiteraard rijden deze niet gelijktijdig op de baan, maar werken wij met een maximum aantal karts per heat. De kinderkarts staan uiteraard op een lagere snelheid ingesteld.

De achteruitknop kun je gebruiken om de kart in de achteruit te zetten, wanneer je vast staat op de baan en niet meer vooruit kunt. Deze knop bevindt zich op ‘dashboard’ van de kart. De functies:

 • Knop naar boven drukken is vooruit rijden
 • Knop naar beneden drukken en gelijktijdig vasthouden en gas geven is achteruit rijden
 • Wanneer je de pit betreedt na de heat, zet je de knop in ‘neutraal’ en kun je niet meer rijden met de kart

Let op! De achteruit-knop is uitsluitend bedoeld om een kart in de achteruit te plaatsen, wanneer je vaststaat en niet meer vooruit kunt rijden. Kijk goed om je heen alvorens je de kart in de achteruit zet en houdt rekening met andere baan gebruikers.

Finish vlag

dit is de welbekende zwart/wit geblokte vlag. Zodra je deze vlag ziet is de ronde voorbij. Volg de instructies van het personeel, haal niet meer in en rijd door naar de pit.

Gele vlag

dit is een waarschuwingsvlag voor gevaar. Haal niet meer in, pas je snelheid aan en let goed op! In sommige gevallen kan het voorkomen dat wij de snelheid van de karts aanpassen of zelfs helemaal stilzetten. Blijf in het laatste geval in uw kart zitten en wacht op instructies van het baanpersoneel.

Blauwe vlag

deze vlag wordt toegepast als je degene achter je moet laten inhalen. Ga in dit geval naar de buitenkant van bocht, zodat degene achter je de binnenbocht kan nemen voor een snellere/betere doorstroming. Op deze manier voorkomen we botsingen.

Omdat wij met elektrische karts rijden heb je geen last van uitstoot. Daarom heb je geen overall nodig. Wel adviseren wij om en lange broek te dragen tijdens het rijden. Bij koud weer adviseren wij handschoenen te dragen tijdens het karten. Sjaals, halsdoeken en stropdassen zijn niet toegestaan tijdens het karten. Personen met lang haar moet deze zo kort en stevig mogelijk vastmaken

Uiteraard kun je bij Powerarea gratis gebruik maken van een leenhelm. In verband met de corona-richtlijnen is het dragen van een balaclava (helmmuts) en race-handschoenen tijdelijk verplicht. Deze zijn verkrijgbaar bij Powerarea voor € 3,50 per set. De kleur van de helm is de maat:

 • Geel = XXS
 • Zilver = XS
 • Rood = S
 • Wit = M
 • Blauw = L
 • Mat zwart = XL
 • Glanzend zwart = XXL

Het is mogelijk om als toeschouwer langs de indoor kartbaan te kijken en vrienden en/of familie aan te moedigen. Echter is het ten strengste verboden om als toeschouwer de kartbaan te betreden, ook bij botsingen.

3, 2,1....GO!

INDOOR KARTEN BIJ POWERAREA

Op de indoor kartbaan van Powerarea kunnen kinderen al karten vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1,20 mtr. Naast het karten voor volwassenen (15+) hebben wij aparte heats voor kids (6 t/m 9 jaar) en junioren ( 10 t/m 14 jaar). Samen rijden met het hele gezin? Geen probleem!

KARTEN