Veelgestelde vragen

Algemeen

Is het noodzakelijk om te reserveren?

Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij om vooraf te reserveren. Dit kan eenvoudig online via onze webshop.

Zijn de activiteiten en het gebouw van Powerarea rolstoelvriendelijk?

Doordat Powerarea is gevestigd in een voormalig fabriekspand zijn helaas niet al onze activiteiten geheel toegankelijk met een rolstoel.

Indien u mindervalide bent en ons graag wilt bezoeken proberen wij mee te denken over de mogelijkheden. Tijdstippen etc. Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij daarom om vooraf contact op te nemen.

Ik heb online gereserveerd, maar kan helaas toch niet komen?

Onze online betalingen verlopen via een extern bedrijf, waardoor wij geen geld terug kunnen storten. Wel kunnen wij één v.d. volgende opties aanbieden;

 • Tot 1 week voorafgaand aan de reservering kunnen wij een tegoedbon uitschrijven voor het bedrag dat online is betaald.
 • Tot 24 uur voorafgaand aan de reservering kunnen wij de reservering kosteloos verplaatsen naar een andere datum en/of tijdstip.

Waarom moet ik 30 minuten voor aanvang van de activiteit aanwezig zijn?

Wij vragen iedereen tijdig aanwezig te zijn om vertraging te komen. Vooraf aan de activiteiten moeten nog instructies worden gegeven, persoonlijke items worden opgeborgen en eventueel materiaal (bv. helm) worden uitgezocht.

Met welke betaalmiddelen kan ik bij Powerarea betalen?

Op locatie kan naast contanten met vrijwel alle betaalpassen worden betaald. Daarnaast accepteren wij Visa, Mastercard en American Express. In onze webshop bieden wij de volgende opties:

 • Ideal
 • Paypal
 • Maestro
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact
 • Giropay
 • Sofort überweisung

Verkopen jullie ook cadeaubonnen?

Ja, kijk hier voor meer informatie.

Kan ik mijn cadeaubon/giftcard ook online inleveren?

Ja, kijk hier voor meer informatie.

Kan ik parkeren bij Powerarea?

Powerarea heeft een eigen parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren.

Hebben jullie ook kluisjes?

Bij Powerarea kun je een kluisje huren voor € 1,- (borg € 5,-) per kluisje. De sleutels zijn verkrijgbaar aan de bar. Na gebruik kun je de sleutel hier ook weer inleveren en ontvang je de borg retour. Het gebruik van een kluisje is geheel op eigen risico.

Kan ik bij powerarea ook iets drinken en eten?

Ja, kijk hier voor meer informatie.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Nee, het is helaas niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen (uitgezonderd verjaardagstaart). In onze horeca zijn diverse dranken en gerechten verkrijgbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Kan ik bij Powerarea gebruik maken van wifi?

Ja, wij bieden gratis wifi aan voor onze gasten.

Zijn er kleedkamers en douches beschikbaar?

In onze paintball area is een kleedruimte beschikbaar voor deelnemers van het paintball spel. Er zijn geen douches aanwezig.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Karten

Wat is de minimum leeftijd en lengte voor karten?

De minimum leeftijd is 6 jaar en een minimale lengte van 1,20 meter. Indien nodig kunnen wij legitimatie vragen.

Mogen ouders/begeleiders met kinderen mee karten?

Ja, ouders/begeleiders mogen meerijden in een familie sessie. Bij Powerarea bieden we 2 familie sessies aan.

 • Familie sessie kids voor kinderen van 6 t/m 9 jaar en begeleiders
 • Familie sessie junioren voor kinderen van 10 t/m 14 jaar en begeleiders

Indien de jongste deelnemers tussen de 6 en 9 jaar is, dan mogen oudere broertjes/zusjes in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar ook deelnemen aan een familie sessie voor kids.

Karten er ook (onbekende) gasten mee in mijn kartsessie?

Er kunnen andere gasten meerijden in dezelfde kartsessie. Indien je een exclusieve heat wilt reserveren, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected].

Wat zijn de kledingvoorschriften?

Bij Powerarea rijden we met elektrische karts, hierdoor heeft u geen last van uitstoot en is een overall niet nodig. Wel adviseren wij u om een lange broek te dragen en is het dragen van stevig en gesloten schoeisel verplicht!

Het dragen van een helm is verplicht. Deze krijgt u bij het karten in bruikleen. Vanwege de hygiëne is het dragen van een balaclava verplicht. Deze mag u zelf meenemen, maar is ook bij Powerarea verkrijgbaar. Het gebruik van een eigen integraal helm is ook mogelijk.

Mag ik mijn eigen helm meenemen?

Het gebruik van een eigen integraalhelm is toegestaan. De helm dient uiteraard in goede staat te zijn.

Kan ik meerdere heats direct achter elkaar rijden?

Wij hanteren standaard een pauze van minimaal 20 á 30 minuten tussen de heats. De ervaring leert dat het belangrijk is om tussen de heats een pauze te houden. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig en handig om ervaringen te delen en de ideale lijn te bespreken voor de volgende heat!

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bowlen

Met hoeveel personen mogen wij op 1 bowlingbaan spelen?

Wij hanteren een maximaal aantal personen van 6 per baan. Powerarea heeft 6 bowlingbanen. Het is dus mogelijk om met grote groepen bij Powerarea te bowlen.

Vanaf welke leeftijd kan ik bowlen?

Bowlen is geschikt voor alle leeftijden. Er zijn kinderrekjes en bumpers beschikbaar om het bowlen makkelijker te maken. Let op! Bij het gebruik van de bumpers mogen uitsluitend de lichte bowlingballen worden gebruikt.

Is het dragen van bowlingschoenen verplicht?

Ja, bij Powerarea kun je gratis gebruik maken van (leen)bowlingschoenen. Het dragen van sokken is verplicht wanneer je gebruik maakt van onze bowlingschoenen. De kleinste schoenmaat die wij bieden is maat 32. Er geldt daarom een uitzondering voor kinderen met kleinere schoenmaten. Wij verzoeken u vriendelijk om in deze situatie schoon schoeisel te dragen en bij voorkeur gymschoenen.

Vanaf en tot welke maat gaan de bowlingschoenen?

De schoenmaten van onze bowlingschoenen gaan van maat 32 t/m 49. Kinderen met een kleinere schoenmaat mogen eigen schoeisel dragen. Wij verzoeken gebruik te maken van schoon schoeisel en bij voorkeur gymschoenen/sneakers.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Lasergame

Wat is de minimum leeftijd & lengte voor lasergame?

De minimum leeftijd en lengte voor lasergame is 6 jaar en 1,20mtr.

Spelen er ook andere deelnemers mee?

Dat is zeker mogelijk. Indien je een exclusieve sessie wilt reserveren, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected].

Spelen kinderen enkel met andere kinderen lasergame?

Wij doen ons best om dit op voorhand mogelijk te maken. Helaas kunnen wij dit nooit garanderen. Lasergame is geen exclusieve activiteit. Indien je een exclusieve sessie wilt reserveren, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected].

Wat voor een kleding kan ik het beste dagen bij lasergame?

Lasergame is een actief spel. Wij adviseren daarom om comfortabele kleding te dragen. Het dragen van stevig en gesloten schoeisel is voor al onze sportieve activiteiten verplicht.

Wanneer ik meerdere sessies boek, worden deze dan direct achter elkaar geplaatst?

Wij hanteren standaard een pauze van minimaal 20 minuten tussen de sessies/activiteiten. De ervaring leert dat het belangrijk is om tussen de sessie/activiteiten een pauze te houden. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig en handig om ervaringen te delen en nieuwe tactieken te bespreken voor de volgende sessie!

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Karaoke

Wat is een Private Karaoke room?

Normaal gesproken vindt karaoke plaats in een bar/ruimte waar iedereen kan deelnemen aan de karaoke en dus ook iedereen kan meekijken en luisteren. Een ‘private karaoke room’ is een sfeervol ingerichte ruimte met aparte karaoke unit. Deze room kun je aparte reserveren voor jullie gezelschap. Je bepaalt zelf de liedjes middels een karaoke unit en bent alleen met je eigen gezelschap. Daarnaast kun je gebruik maken van de VIP drankservice.

Met hoeveel personen mogen wij in één Private Karaoke room?

Per karaoke room geldt een maximum van 8 deelnemers. Powerarea heeft 3 Private Karaoke rooms. Grotere groepen kunnen dus worden opgesplitst over meerdere ruimtes.

Is het mogelijk een drankje en hapje te nuttigen tijdens het zingen?

Natuurlijk! Onze medewerkers komen regelmatig langs om een bestelling om te nemen en deze te brengen. Zo kunnen jullie ongestoord blijven zingen.

Uit hoeveel liedjes kan ik kiezen?

In iedere karaoke room staat een aparte unit waar je zelf de liedjes kan uitzoeken en kan starten. Deze unit wordt regelmatig ge-update met nieuwe muziek. Er staan zo’n 25.000+ nummers op de unit, waar je uit kan kiezen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Prison Area

Wat is Prison Area?

Prison Area is een cellencomplex met meerdere cellen. Iedere cel is voorzien van een spel/opdracht waarbij je zoveel mogelijk punten, onder tijdsdruk, probeert te behalen. De spellen variëren van fysieke opdrachten tot het oplossen van raadsels en puzzels.

Kan ik alle cellen spelen tijdens de speeltijd van Prison Area?

Je bepaald vooraf of je 1, 1,5 of 2uur speeltijd wilt. Gedurende de speeltijd bepaal je zelf welke cellen je wilt spelen. Je kan een cel zelfs meerdere keren spelen.

Met hoeveel personen kun je Prison Area spelen?

Wij adviseren in teams van 2 tot maximaal 4 personen te spelen. Mocht je met meer mensen komen, dan kan het gezelschap in meerdere teams worden verdeeld.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Paintball

Wat is de minimum leeftijd voor Paintball?

Volgens de Nederlandse Wet en onze regels is de minimum leeftijd voor paintball 18 jaar. Onze medewerkers kunnen daarom ook om een geldig legitimatiebewijs vragen.

We hebben iemand onder de 18 jaar in het gezelschap. Mag deze persoon alsnog paintballen?

Nee, de minimum leeftijd van 18 jaar voor paintball is wettelijk opgelegd. Onze medewerkers kunnen daarom ook om een geldig legitimatiebewijs vragen.

Is er een pauze tijdens het paintball spel?

Nee, er is geen standaard pauze bij paintball. Wil je een pauze? Dan kan dit bij de marshall worden aangegeven. Dit gaat echter van de geboekte tijd af.

Spelen er ook andere deelnemers mee?

Dat is zeker mogelijk. Indien je een exclusieve sessie wilt reserveren, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected].

Welke kleding kan ik het beste dragen bij Paintball?

Paintball is een actief spel. Wij adviseren daarom om comfortabele kleding te dragen. Het dragen van stevig en gesloten schoeisel is voor al onze sportieve activiteiten verplicht. Houdt er rekening mee dat kleding en schoeisel vies kan worden.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Darten

Hoeveel personen mogen op 1 dartbaan spelen?

Wij hanteren een maximaal aantal personen van 6 per baan. Wij beschikken over 3 dartbanen. Het is dus mogelijk om grotere groepen te verdelen over meerdere banen.

Moet ik mijn eigen pijlen meenemen?

Dit hoeft niet, maar mag uiteraard wel. Bij iedere dartbaan ontvang je standaard één setje met 6 dartpijlen in bruikleen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Arrangementen

Kan ik een arrangement uitbreiden met een extra activiteit(en)?

Jazeker! Kies uit onze standaard combi-arrangementen of stel je eigen arrangement samen in onze webshop.

Kan ik een arrangement uitbreiden met eten?

Jazeker! Naast onze kleine kaart (friet met snack, tosti’s en pizza’s) bieden wij voor grote groepen ook diverse buffetten aan. Neem contact met ons op als je een buffet wilt reserveren.

Hoe ziet ons groepsuitje uit als we met een grote groep Powerarea bezoeken?

Grotere groepen worden, waar nodig, opgedeeld in meerdere teams. De groepsgrootte van een team is afhankelijk van de activiteit(en) en het totaal aantal deelnemers. Uiteraard kun je vooraf de teams doorgegeven. Elk team gaat vervolgens de gereserveerde activiteiten spelen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Kinderfeestjes

Wat is belangrijk om te weten?

Kinderfeestjes met lasergame of karten kunnen worden samengevoegd met andere groepen.

Voor alle activiteiten geldt een aantal punten waar je rekening mee dient te houden tijdens je bezoek aan Powerarea. Bekijk daarom vooraf aan je reservering/bezoek de diverse activiteiten op onze website voor aanvullende informatie.

Kan ik een arrangement uitbreiden met een extra activiteit(en)?

Jazeker! Kies uit onze standaard kinderfeestjes of stel je eigen arrangement samen in onze webshop.

Kan ik een arrangement uitbreiden met eten?

Jazeker! Naast onze kleine kaart (friet met snack, tosti’s en pizza’s) bieden wij voor grote groepen ook diverse buffetten aan. Neem contact met ons op als je een buffet wilt reserveren.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Nee, het is helaas niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. In onze kinderfeest arrangementen is standaard cake en onbeperkt ranja opgenomen. Daarnaast kun je een kinderfeest arrangement uitbreiden met chips of snacks. Tot slot kun je ook nog frietjes met snacks, pizza of pannenkoek toevoegen aan je kinderfeest arrangement.

Het is wel toegestaan een eigen taart mee te nemen. Echter komt de cake in het kinderfeest arrangement dan standaard te vervallen en wordt ook niet in mindering gebracht op de prijs van het kinderfeest arrangement. Wanneer je een eigen taart meeneemt, verzoeken wij je vriendelijk dit vooraf bij de reservering door te geven.

Uiteraard helpen wij je graag verder. Heb je speciale wensen/verzoeken, dan kun je altijd contact opnemen via [email protected] om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe ziet ons groepsuitje uit als we met een grote groep Powerarea bezoeken?

Grotere groepen worden, waar nodig, opgedeeld in meerdere teams. De groepsgrootte van een team is afhankelijk van de activiteit(en) en het totaal aantal deelnemers. Uiteraard kun je vooraf de teams doorgegeven. Elk team gaat vervolgens de gereserveerde activiteiten spelen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.