Veelgestelde vragen

Algemeen

Is het noodzakelijk om te reserveren?

Om teleurstelling te voorkomen adviseren wij om vooraf te reserveren. Dit kan eenvoudig online via onze webshop.

Wat als ik al online heb gereserveerd, maar plots niet kan komen?

Onze online betalingen verlopen via een extern bedrijf, waardoor wij geen geld terug kunnen storten. Wel kunnen wij één v.d. volgende opties aanbieden;

  • Tot 1 week voorafgaand aan de reservering kunnen wij een tegoedbon uitschrijven voor het bedrag dat online is betaald.
  • Tot 24 uur voorafgaand aan de reservering kunnen wij de reservering kosteloos verplaatsen naar een andere datum en/of tijdstip.

Waarom moet ik 30 minuten voor aanvang van de activiteit aanwezig zijn?

Wij vragen iedereen tijdig aanwezig te zijn om vertraging te komen. Vooraf aan de activiteiten moeten nog instructies worden gegeven, persoonlijke items worden opgeborgen en eventueel materiaal (bv. helm) worden uitgezocht.

Met welke betaalmiddelen kan ik bij Powerarea betalen?

Op locatie kan naast contanten met vrijwel alle betaalpassen worden betaald. Daarnaast accepteren wij Visa en Mastercard. In onze webshop bieden wij de volgende opties:

  • Ideal
  • Paypal
  • Maestro
  • Visa
  • Mastercard
  • Bancontact
  • Giropay
  • Sofort überweisung

Verkopen jullie ook cadeaubonnen?

Ja, kijk hier voor meer informatie.

Kan ik mijn cadeaubon/giftcard ook online inleveren?

Ja, kijk hier voor meer informatie.

Kan ik parkeren bij Powerarea?

Powerarea heeft een eigen parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren.

Hebben jullie ook kluisjes?

Bij Powerarea kun je een kluisje huren voor € 1,- (borg € 5,-) per kluisje. De sleutels zijn verkrijgbaar aan de bar. Na gebruik kun je de sleutel hier ook weer inleveren en ontvang je de borg retour. Het gebruik van een kluisje is geheel op eigen risico.

Kan ik bij powerarea ook iets drinken en eten?

Ja, kijk hier voor meer informatie.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Nee, het is helaas niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen (uitgezonderd verjaardagstaart). In het kids- & teenparty arrangementen zijn al diverse drank en etenswaren opgenomen. Daarnaast zijn bij Powerarea nog diverse snacks verkrijgbaar. Uiteraard helpen wij u graag verder. Heeft u speciale wensen/verzoeken, dan kunt u altijd contact opnemen via [email protected] om de mogelijkheden te bespreken.

Kan ik bij Powerarea gebruik maken van wifi?

Ja, wij bieden gratis wifi aan voor onze gasten.

Zijn er kleedkamers en douches beschikbaar?

In onze paintball area is een kleedruimte beschikbaar voor deelnemers van het paintball spel. Er zijn geen douches aanwezig.

Kan ik een arrangement uitbreiden met extra activiteiten en eten?

Natuurlijk, dat is zeker mogelijk! Wanneer je in onze webshop een arrangement reserveert, kun je hier extra activiteiten aan toevoegen. Neem per e-mail contact met ons op voor het reserveren van een buffet.

Hoe ziet ons groepsuitje uit als we met een grote groep Powerarea bezoeken?

Grotere groepen worden opgedeeld in meerdere teams. De groepsgrootte van een team is afhankelijk van de activiteit(en) en het totaal aantal deelnemers. Uiteraard kun je vooraf de teams doorgegeven. Elk team gaat vervolgens de gereserveerde activiteiten spelen. Indien gewenst kunt u aansluitend genieten van een hapje en een drankje of een heerlijk buffet.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Karten

Hoe lang duurt een heat karten?

Eén heat karten duurt 10 minuten. Arrangementen kunnen hierin afwijken.

Wat is de minimum leeftijd en lengte voor karten?

De minimum leeftijd is 6 jaar en een minimale lengte van 1,20 meter. Indien nodig kunnen wij legitimatie vragen. Voor kinderen van 6 t/m 14 jaar hebben we kids- en junior karten. Lees hier meer over karten voor kinderen.

Rijden er ook andere deelnemers mee tijdens mijn heat?

Dat is zeker mogelijk. Indien je een exclusieve heat wilt reserveren, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected]

Kan ik bij Powerarea een helm en overall huren voor karten?

Bij Powerarea rijden we met elektrische karts, hierdoor heeft u geen last van uitstoot en is een overall niet nodig. Wel adviseren wij u om een lange broek te dragen en is stevig en gesloten schoeisel verplicht!

Helmen kunt u bij ons gratis lenen. In verband met corona maatregelen is het gebruik van een balaclava en handschoenen verplicht. Deze mag je zelf meenemen of ter plekke aanschaffen, ze kosten éénmalig € 3,50 en mag je uiteraard houden. Het gebruik van een eigen helm is ook mogelijk.

Mag ik mijn eigen helm meenemen?

Het gebruik van een eigen integraalhelm is toegestaan. De helm dient wel veilig en niet kapot te zijn.

Wanneer ik meerdere heats boek, worden deze dan direct achter elkaar geplaatst?

Wij hanteren standaard een pauze van minimaal 20 minuten tussen de heats. De ervaring leert dat het belangrijk is om tussen de heats een pauze te houden. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig en handig om ervaringen te delen en de ideale lijn te bespreken voor de volgende heat!

Mogen ouders met kinderen mee karten?

Ja, ouders mogen meerijden met de kids- en junior heats. Houdt er rekening mee dat de snelheid kan worden aangepast. Wij beschikken niet over een duokart. Het is dus niet mogelijk om samen met je kind in één kart te rijden.

Kids karten 6 t/m 9 jaar

Wilt u meerijden met uw zoon of dochter in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar? Reserveer dan ook een kids heat voor de volwassenen. Hetzelfde geldt voor oudere broertjes en zusjes in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Wilt u apart rijden? Reserveer dan de leeftijdscategorie die per persoon van toepassing is.

Junior karten 10 t/m 14 jaar

Wilt u meerijden met uw zoon of dochter in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar? Reserveer dan ook een junior heat voor de volwassenen. Wilt u apart rijden? Reserveer dan de leeftijdscategorie die per persoon van toepassing is.

Hebben jullie ook duokarts?

Nee, wel beschikken we over een vloot kinderkarts. Voor het karten geldt een minimum leeftijd van 6 jaar en een minimale lengte van 1,20 meter. Voor kinderen van 6 t/m 14 jaar hebben we kids- en junior karten.

Zijn er andere prijzen voor kids- en junior karten?

Nee, wij hanteren dezelfde prijzen voor kinderen als volwassenen. Kinderen karten op dezelfde banen en krijgen dezelfde tijdsduur.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Escape Rooms

Hoeveel personen kunnen tegelijk in een escape room?

Per escape room geldt een maximum van 6 deelnemers. Bij Powerarea hebben we meerdere escape rooms, waardoor grote gezelschappen gelijktijdig een escape room kunnen spelen.

Wat is de minimum leeftijd voor escape rooms?

Onze adviesleeftijd voor de escape rooms is 16 jaar. Mocht je alsnog de escape room willen spelen, dan moet er ten alle tijden een volwassenen (18+) begeleider meekomen naar Powerarea.

We hebben iemand onder de 16 jaar in het gezelschap? Mag deze persoon wel deelnemen aan een escape room?

Geen probleem! Het betreft een adviesleeftijd en is dan ook niet bindend. Echter is het bedoeld om eventuele teleurstelling te voorkomen.

Ons gehele gezelschap is onder de 16 jaar. Is het spelen van deze activiteit dan wel mogelijk?

Het is nog steeds mogelijk om deze activiteit te spelen. Het betreft een adviesleeftijd i.v.m. de moeilijkheidsgraad en om eventuele teleurstelling te voorkomen. Mocht je alsnog de escape room willen spelen, dan moet er ten alle tijden een volwassenen (18+) begeleider meekomen naar Powerarea.

Hoelang duurt een escape room?

Jullie krijgen 60 minuten om te ontsnappen.

Kan ik ten alle tijden uit de escape room?

Indien iemand zich niet goed voelt of in een noodsituatie kun je middels de noodstop, bij de uitgang van de escape room, direct de kamer verlaten. Je kunt het spel niet verlaten voor een pauze, toiletbezoek of iets dergelijks. Let op! Misbruik van de noodstop, betekent einde spel zonder teruggave van geld.

Mag ik zelf een escape room uitzoeken?

Natuurlijk! Via onze webshop kun je de escape room naar keuze reserveren. Houdt er wel rekening mee dat dit uiteraard op basis van beschikbaarheid is.

Mag ik persoonlijke items meenemen in de escape room?

Het is niet toegestaan om persoonlijke items mee te nemen in de escape room. Je kunt persoonlijke spullen opbergen in de daarvoor bestemde kluisjes. Het gebruik van kluisjes is op eigen risico!

Wat wordt er bedoeld met de categorieën moeilijkheidsgraad, fear factor, rekenen & Fysiek?

Iedere escape room beoordelen wij op moeilijkheidsgraad, fear factor, rekenen en fysiek, zodat we je een beter beeld van de escape room kunnen geven. De beoordeling is op basis van sterren. Waarbij 1 ster de laagste score is en 5 sterren de hoogste scoren. Houdt er rekening mee dat iedereen deze factoren anders kan ervaren. Onze beoordeling is o.b.v. ontsnappingspercentages en ervaringen van eerdere spelers.

Moeilijkheidsgraad
Hiermee geven we de moeilijkheidsgraad van de kamer aan. De moeilijkheidsgraad wordt gebaseerd op meerdere factoren, zoals het aantal spelelementen i.c.m. de tijd en de moeilijkheid van de spelelementen.

Fear factor
Sommige escape rooms zijn gethematiseerd in een specifiek thema die voor sommige als angstig kan worden ervaren.

Rekenen
Het kan voorkomen dat je in een escape room moet rekenen of iets goed moet onthouden voor een ander spelelement.

Fysiek
Het kan voorkomen dat er obstakels zijn in een escape room. Dat kan een trapje zijn, maar ook een verlaging. Hierdoor kan een fysieke inspanning nodig zijn.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Bowlen

Met hoeveel personen mogen wij op 1 baan spelen?

Wij hanteren een maximaal aantal personen van 6 per baan. Wij beschikken over 6 bowlingbanen. Het is dus mogelijk om grotere groepen te verdelen over meerdere banen.

Hoelang duurt 1 potje bowlen?

Je kunt bij Powerarea kiezen tussen 1 uur en 2 uur bowlen.

Is het dragen van bowlingschoenen verplicht?

Ja, bij Powerarea kun je gratis gebruik maken van (leen)bowlingschoenen. Het dragen van sokken is verplicht wanneer je gebruik maakt van onze bowlingschoenen. De kleinste schoenmaat die wij bieden is maat 32. Er geldt daarom een uitzondering voor kinderen met kleinere schoenmaten. Wij verzoeken u vriendelijk om in deze situatie schoon schoeisel te dragen en bij voorkeur gymschoenen.

Zijn er andere prijzen voor kinderen?

Nee, wij hanteren dezelfde prijzen voor kinderen als volwassenen. Kinderen bowlen op dezelfde banen en krijgen dezelfde tijdsduur. Daarnaast kunnen kinderen kosteloos gebruik maken van de glijbaan/hekjes als hulpmiddel bij het bowlen.

Is het mogelijk om een drankje te nuttigen tijdens het bowlen?

Natuurlijk! Bij de bowlingbaan is een aparte bar. Onze medewerkers komen graag bij jullie langs om bestellingen op te nemen, maar je mag uiteraard ook bij de bar bestellen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Karaoke

Wat is een Private Karaoke Room?

Normaal gesproken vindt karaoke plaats in een bar/ruimte waar iedereen kan deelnemen aan de karaoke en dus ook iedereen kan meekijken en luisteren. Een ‘private karaoke room’ is een sfeervol ingerichte ruimte met aparte karaoke unit. Deze room kun je aparte reserveren voor jullie gezelschap. Je bepaalt zelf de liedjes middels een karaoke unit en bent alleen met je eigen gezelschap. Daarnaast kun je gebruik maken van de VIP drankservice!

Met hoeveel personen mogen wij in een Private Karaoke Room?

Wij bieden 3 private karaoke rooms aan. Twee rooms zijn geschikt voor 2-4 personen en één voor 4-6 personen. Het is dus mogelijk om grotere groepen te verdelen over meerdere karaoke rooms.

Hoelang duurt één karaoke sessie?

Je reserveert een private karaoke room standaard voor 2 uur per room.

Is het mogelijk om een drankje te nuttigen tijdens het zingen?

Natuurlijk! Bij de karaoke rooms is een aparte bar met o.a. heerlijke cocktails. Daarnaast bieden wij de VIP drank service en komen onze medewerkers graag de drankjes brengen naar jullie karaoke room, zodat jullie ongestoord kunnen blijven zingen!

Zijn er andere prijzen voor kinderen?

Nee, wij hanteren dezelfde prijzen voor kinderen als volwassenen. We maken geen onderscheidt in de duur van een karaoke sessie en/of het aantal beschikbare liedjes.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Lasergame

Wat is de minimale lengte voor lasergame?

Voor het lasergame dien je minimaal 1,20 meter te zijn.

Spelen er ook andere deelnemers mee?

Dat is zeker mogelijk. Indien je een exclusieve sessie wilt reserveren, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected]

Spelen kinderen enkel met andere kinderen lasergame?

Wij doen ons best om dit op voorhand mogelijk te maken. Helaas kunnen wij dit nooit garanderen. Lasergame is geen exclusieve activiteit. Indien je een exclusieve sessie wilt reserveren, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected]

Zijn er andere prijzen voor kinderen?

Nee, wij hanteren dezelfde prijzen voor kinderen als volwassenen. Kinderen maken gebruik van dezelfde lasergame area en materialen. Daarnaast is de speeltijd hetzelfde als bij volwassenen.

Wat voor een kleding kan ik het beste dragen bij lasergame?

Lasergame is een actief spel. Wij adviseren daarom om comfortable kleding te dragen. Het dragen van stevig en gesloten schoeisel is voor al onze sportieve activiteiten verplicht.

Wanneer ik meerdere sessies boek, worden deze dan direct achter elkaar geplaatst?

Wij hanteren standaard een pauze van minimaal 20 minuten tussen de sessies/activiteiten. De ervaring leert dat het belangrijk is om tussen de sessie/activiteiten een pauze te houden. Daarnaast is het natuurlijk ook gezellig en handig om ervaringen te delen en nieuwe tactieken te bespreken voor de volgende sessie!

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Paintball

Wat is de minimum leeftijd voor paintball?

Volgens de Nederlandse Wet en onze regels is de minimum leeftijd voor paintball 18 jaar. Onze medewerkers kunnen daarom ook om een geldig legitimatiebewijs vragen.

We hebben iemand onder de 18 jaar in het gezelschap? Mag deze persoon alsnog paintballen?

Nee, de minimum leeftijd van 18 jaar voor paintball is wettelijk opgelegd. Onze medewerkers kunnen daarom ook om een geldig legitimatiebewijs vragen.

Kan ik bij Powerarea paintball materiaal huren?

Je kunt bij ons gratis gebruik maken van een (leen)overall, -masker en –paintballwapen.

Is er een pauze tijdens het paintballspel?

Nee, er is geen standaard pauze bij paintball. Wil je een pauze? Dan kan dit bij de marshall worden aangegeven. Dit gaat echter van de geboekte tijd af.

Spelen er ook andere deelnemers mee?

Dat is zeker mogelijk. Indien je een exclusieve sessie wilt reserveren, dan kun je een e-mail sturen naar [email protected]

Wat voor een kleding kan ik het beste dragen bij paintball?

Paintball is een actief spel. Wij adviseren daarom om comfortable kleding te dragen. Het dragen van stevig en gesloten schoeisel is voor al onze sportieve activiteiten verplicht. Houdt er rekening mee dat kleding en schoeisel vies kan worden.

Hoe lang duurt een paintball spel?

Je kunt bij Powerarea kiezen tussen 1 uur en 2 uur paintball.

Hoeveel paintballs zitten bij een spel?

Bij ieder spel is een x-aantal paintballs inbegrepen. Het aantal is afhankelijk van de speelduur die je kiest. Kijk bij de specifieke producten voor meer informatie. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om extra paintballs bij te kopen. Dit kan in onze webshop en op locatie.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Jeu des Boules

Hoeveel personen mogen op één baan spelen?

Wij hanteren een maximaal aantal personen van 6 per baan. Wij beschikken over 3 jeu des boules banen. Het is dus mogelijk om grotere groepen te verdelen over meerdere banen.

Hoelang duurt één potje jeu des boules?

Eén Potje jeu des boules duurt 1 uur.

Is het mogelijk om een drankje te nuttigen tijdens het jeu des boules?

Natuurlijk! Bij de jeu des boules is een aparte bar. Onze medewerkers komen graag bij jullie langs om bestellingen op te nemen, maar je mag uiteraard ook bij de bar bestellen.

Zijn er andere prijzen voor kinderen?

Nee, wij hanteren dezelfde prijzen voor kinderen als volwassenen. Kinderen spelen Jeu des Boules op dezelfde baan en krijgen ook een uur speeltijd.

Moet ik mijn eigen boules meenemen?

Dit hoeft niet, maar mag uiteraard wel. Bij iedere jeu des boules baan ontvang je standaard één setje met 6 boules in bruikleen.

Hoe speel je jeu des boules?

Lees hier de spelregels voor jeu des boules

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Darten

Met hoeveel personen mogen wij op 1 baan spelen?

Wij hanteren een maximaal aantal personen van 6 per persoon. Wij beschikken over 3 dartbanen. Het is dus mogelijk om grotere groepen te verdelen over meerdere banen.

Hoelang duurt 1 potje darten?

Je kunt bij Powerarea kiezen tussen 1 uur en 2 uur darten

Is het mogelijk om een drankje te nuttigen tijdens het darten?

Natuurlijk! Bij de dartbanen is een aparte bar. Onze medewerkers komen graag bij jullie langs om bestellingen op te nemen, maar je mag uiteraard ook bij de bar bestellen.

Moet ik mijn eigen pijlen meenemen?

Dit hoeft niet, maar mag uiteraard wel. Bij iedere dartbaan ontvang je standaard één setje met 6 dartpijlen in bruikleen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.