Kartlessen voor kids en junioren

Welkom bij dé kartschool van Zuid-Limburg!

Droom jij ervan om een échter coureur te worden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Vanaf 5 april 2020 starten de allereerste kartlessen bij Powerarea in Lemiers onder leiding van Rick den Hartog.

Wat kun je verwachten?
  • Voor kids en junioren van 6 t/m 16 jaar
  • Ontwikkel je karttalent in 5 basislessen
  • Vul je basiskennis aan met onze gevorderde cursus
  • Lessen onder leiding van Rick den Hartog (Den Hartog Racing)

Leer alles over de kartsport

Basiscursus karten

Wil je starten met kartlessen? Dan stroom je eerst in bij de basiscursus en alles over de kartsport gedurende 5 lessen. Wil je verder gaan met de cursus, dan bieden wij een gevorderden cursus van 5 lessen.

Deelnemers

Zowel de basis- als gevorderde cursus is geschikt voor kids en junioren vanaf 6 jaar en minimale lengte 1,20 mtr. en maximum leeftijd van 16 jaar. Er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus, dus meld je op tijd aan!

 

Inhoud basiscursus:

Les 1 | Basiskennis

We vertellen je in de eerste les alles over de kart en de veiligheid (bijvoorbeeld de vlaggen, signalen en regels). Daarna gaan we oefenen en het gevoel met de kart krijgen door verschillende opdrachtjes te doen. Je leert goed te sturen en remmen.

Les 2 | De ideale racelijn
Tijdens de tweede les gaan we het hebben over de ideale racelijn. Dit is dé basis om sneller te leren karten. Elke bocht is anders, dus het is wel even oefenen om het onder de knie te krijgen!

Les 3 | Bochtencombinaties
Een bocht loopt vaak over in een andere bocht. Weet jezelf goed te positioneren zodat je de belangrijkste bocht het snelst neemt.

Les 4 | Remmen en zithouding
Nu je de lijnen goed rijdt, gaan we iets anders leren! Grip krijgen met de kart, dat doe je door op het juiste moment te remmen en een goede zitpositie aan te nemen.

Les 5 | Racen!
Nu is het belangrijk om alles tegelijk te kunnen en gaan we alvast aan de slag met inhalen en verdedigen. In de cursus hierna gaan we daar verder mee!

Den Hartog Racing

Rick Den Hartog

In oktober 2013 is Rick gestart met karten en heeft sindsdien al veel successen geboekt en prijzen binnen gehaald.

Met zijn motto ‘iedereen kan racen’ wilt Rick de kartsport toegankelijker maken en heeft daarom de Den Hartog Racing Academy opgestart. Omdat de academy is gespecialiseerd in het verzorgen van kartlessen aan kids zonder (veel) ervaring, weten zij precies hoe zij jouw op weg kunnen helpen! Droom jij ervan om een échte coureur te worden? Dan ben je bij Den Hartog Racing aan het juiste adres. Zij hebben namelijk ook een eigen kartteam, waarin talenten uit de opleidingen begeleid worden in het rijden van wedstrijden.

Meer weten of Rick Den Hartog en Den Hartog Racing? Lees dan snel verder:

Data basiscursus 2020

Les 1 | zondag 24 mei 10.00 – 11.30 uur

Les 2 | zondag 7 juni 10.00 – 11.30 uur

Les 3 | zondag 21 juni 10.00 – 11.30 uur

Les 4 | zondag 28 juni 10.00 – 11.30 uur

Les 5 | zondag 5 juli 10.00 – 11.30 uur

Prijs & Aanmelden

Kijk hier voor het aanmeldformulier en de prijs

Karten bij Powerarea

Lees hier alles over de spectaculaire kartbaan van Powerarea

Update Covid-19: In verband met de landelijke maatregelen van de overheid en de richtlijnen van het RIVM om per direct te sluiten tot dinsdag 28 april 2020, zijn de data voor de kartlessen gewijzigd. De vermelde data op deze pagina zijn de nieuwe data! Deelnemers die zich reeds hebben aangemeld, ontvangen hiervan een persoonlijke bericht. Heeft u geen bericht ontvangen? Gelieve dan contact op te nemen via info@denhartogracing.com.