GA DE COMPETITIE AAN

JEU DES BOULES

Jeu des Boules, wie kent het niet? Het stoffige imago van het alom bekende spel is niet meer en steeds meer mensen ontdekken dit leuke spel voor jong en oud! Jeu des Boules is is de ideale activiteit voor een gezellig avondje uit met vrienden, familie of collega’s. Geniet ondertussen van een drankje en borrelhapjes.

COMPLEET DAGJE UIT

JEU DES BOULES BIJ POWERAREA

Jeu des Boules is een leuke activiteit voor een ontspannen en leuke dag uit. Daarnaast is deze activiteit geschikt voor alle leeftijden!
 • Kies uit 1 of 2 uur Jeu des Boules
 • Maximaal 6 spelers per baan
 • Sfeervol Jeudeboulen in een oude fabriekshal
 • Gezellig bar voor een hapje en een drankje
 • Combineer met andere activiteiten
 • Kinderfeestjes, familiedag, vrijgezellenfeest, vriendengroepen

READY, SET...GO!

ARRANGEMENTEN

Maximaal 6 personen per baan
1UUR JEU DES BOULES

Laat jou Jeu des Boules skills zien tijdens een potje Jeu des Boules. Een leuke activiteit voor het hele gezin, vriendengroepen en teamuitjes.

€ 14,95
per baan
Tickets
Maximaal 6 personen per baan
2UUR JEU DES BOULES

Krijgen jullie geen genoeg van Jeu des Boules? Kies dan voor een 2uur arrangement. Een leuke activiteit voor het hele gezin, vriendengroepen en teamuitjes.

€ 24,95
per baan
Tickets

GOED OM TE WETEN!

SPEL UITLEG

Teamindeling

Om Jeu des Boules te spelen heb je twee teams nodig. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn de volgende indelingen mogelijk:

 • 1 tegen 1 (Tete-a-Tete), met ieder 3 boules
 • 2 tegen 2 (Doublette), met ieder 3 boules
 • 3 tegen 3 (Triplette), met ieder 2 boules

Starten met het spel

Het spel begint vanuit de werpcirkel. Leg de werpcirkel tegen de korte zijde van de baan en ga met beide voeten in de cirkel staan. Gooi vervolgens de but (kleine witte balletje). De but moet minimaal een meter van de baanranden af liggen.

Spelverloop

De eerste speler gooi de but vanuit de werpcirkel. Vervolgens probeert de eerste speler de boule zo dicht mogelijk bij de but te werpen. Vervolgens mag de tegenpartij proberen de boule dichter bij de but te werpen. Dit kan door de boule dichterbij te werpen of door de tegenpartij weg te stoten.

 • Is het gelukt? Dan is het andere team weer aan de beurt.
 • Helaas, niet gelukt? Dan mag hetzelfde team blijven gooien tot het wel lukt. Als al je ballen zijn opgegooid, dan is de tegenpartij aan de beurt.

Als alle boules gespeeld zijn, krijgt het winnende team net zoveel punten als het aantal boules dat dichterbij de but ligt, dan de beste boule van de tegenpartij. Het team dat de vorige werpronde heeft gewonnen, mag de nieuwe werpronde beginnen. De werpcirkel wordt opnieuw geplaatst aan de andere kant van de baan. Als tijdens het spel de but buiten de baan komt, dan wordt de spelronde opnieuw gespeeld. Het team welke als eerste 13 punten heeft behaald is de winnaar!

VEEL GESTELDE VRAGEN

Moet ik mijn eigen Jeu des Boules materiaal meenemen?

Dit hoeft niet, maar mag uiteraard wel. Bij iedere jeu des boules baan ontvang je standaard één setje met 6 boules en een ‘but’ in bruikleen.

Hoeveel personen mogen op één baan spelen?

Wij hanteren een maximaal aantal personen van 6 per baan. Wij beschikken over 3 jeu des boules banen. Het is dus mogelijk om grotere groepen te verdelen over meerdere banen.

Hoe speel je Jeu des Boules?

Je kunt de spelregels voor Jeu des Boules nalezen op deze pagina of vraag een speluitleg aan de bar op locatie.