Van 6 t/m 14 jaar

Kids & Junioren Karten

Wat is er nu leuker dan karten met papa (of mama natuurlijk)! Kom daarom een keer karten met de kinderen. Laat je kind ervaren hoe het is om over een circuit te racen! Bij Powerarea kunnen kinderen al karten vanaf 6 jaar en minimale lengte 1,20 mtr.

Wat kun je verwachten?
  • Kids karten 6 t/m 9 jaar
  • Junior karten 10 t/m 14 jaar
  • 1 heat = 10 minuten karten
  • Uitdagende circuit van +/- 1.000 mtr., 2 verdiepingen en een tunnel
  • Elektrische karts
  • Gratis gebruik van een leenhelm

Samen rijden met het hele gezin?

Geen probleem! Boek voor de volwassenen ook dezelfde kids- of juniorheat en jullie rijden samen. Let op! De snelheid kan voor volwassenen ook worden aangepast. Wil je als ouder samen rijden met kinderen uit beide leeftijdscategorieën, kies dan de kids-categorie. 

Veiligheid

Regels op de kartbaan

Onze baan-marshall instrueert vooraf over de bediening van de karts en de regels op de kartbaan. Daarnaast neemt deze de nodige veiligheidsmaatregelen op de baan. Voor spectaculair en veilig rijplezier is het uiterst belangrijk dat alle coureurs zich houden aan de regels! Het niet opvolgen van deze regels kan tot verwijdering van de kartbaan leiden, zonder teruggaven van geld!

Volg de instructies

Volg de instructies van de baan-marshalls en blijf in de kart zitten, totdat de marshall aangeeft dat je uit mag stappen. Dit geldt zowel op de kartbaan als in de pit.

Veilig rijgedrag

Gevaarlijke rijstijlen en opzettelijke botsingen zijn ten strengste verboden!

Kleding

Stevig en gesloten schoeisel is verplicht (Slippers en overig open schoeisel zijn niet toegestaan). Sjaals, halsdoeken en stropdassen zijn niet toegestaan tijdens het karten. Personen met lang haar moet deze zo kort en stevig mogelijk vastmaken

Veiligheidsmiddelen

Het dragen van de veiligheidsgordel en -helm is verplicht

3,2,1...GO!

KARTEN VOOR KIDS EN JUNIOREN

Karten kan bij Powerarea al vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1,20 mtr. Naast het karten voor volwassenen (15+) hebben wij aparte heats voor kids (6 t/m 9 jaar) en junioren ( 10 t/m 14 jaar). Samen rijden met het hele gezin? Geen probleem!